GRANA PADANO DOP - GRANA PADANO AOP
Grana Padano, Koruma Altındaki Menşei Belgesi (AOP) olan yarı yağlı bir peynir.
Yaklaşık 1000 yıl önce, fazla sütü korumak için olgunlaşmış peynir kullanan Chiaravalle manastırındaki Cistercians keşişleri tarafından yaratılmıştır.
Grana Padano, Grana bölgesinin kuzey İtalya'daki Padana vadisinde bulunan ineklerin yarı yağlı sütünden elde edilir.
Süt inekleri ve onları beslemek için kullanılan yeşil yem, Grana Padano üretim bölgesinde bulunmalıdır.
Sütün yağsızlaştırılması, ham sütün dinlenmesi sırasında krema doğal olarak yerçekimi ile yükseltilerek elde edilir.
Sadece, spesifikasyon kurallarında belirtilen Konsorsiyum düzenlemelerine uygun olan ve en az 9 ay olgunlaşmış peynir tekerlekleri, Grana Padano markası ile ateşle damgalanacaktır.
Grana Padano üretimi, İtalya'nın süt üretiminin yaklaşık %22'sini ve bu bölgelerin üretiminin yaklaşık %40'ını temsil etmektedir.